Sportmassage

Sportbeoefening gaat gepaard met lichamelijke activiteiten. Springen, werpen, trappen en slaan zijn basis bewegingen waarbij ons lichaam wordt verplaatst. We bewegen zonder er teveel bij na te denken, bijna automatisch. Lichaamsbeweging is gezond, echter aan ons bewegen zitten risico’s verbonden. Sport eist vaak zware belastingen van het lichaam. Een sportend lichaam heeft behoefte aan goed onderhoud.

Niet alleen bij sporten maar ook tijdens onze werkzaamheden in het dagelijkse leven (eenzijdige beweging patronen). Dit veroorzaakt een disbalans van krachten om de diverse gewrichten heen, hetgeen zich uit in ongecoördineerd bewegen. De samenwerking tussen de spieren is verstoord. Daarom is het observeren van het bewegingsapparaat op belasting van wezenlijk belang om de problematiek te signaleren.

Door massage en verzorging kan de sport therapeute helpen klachten te voorkomen. Als er een teveel aan spanning in de spieren zit, kost dat energie en dit zal op den duur doorbloedingsstoornissen, stijfheid, vermoeidheid en pijn geven. De taak van sporttherapeute is hierbij dus vooral preventief, waarbij tijdens een stevige massage uw spieren onder handen worden genomen door middel van strijkingen en knedingen.

Er kunnen verschillende doelen worden nagestreefd met massage:

Houdt uw spieren in een goede conditie en laat u regelmatig masseren